Laboratorul de Energii Regenerabile - Fotovoltaic
LERFLERFLERF

Despre vopseaua electroconductoare...

Despre vopseaua electroconductoare...

 

 

e-ink este o cerneală dedicată industriei electronice pe bază de nanofire metalice, dezvoltată de către cercetători ai echipei “Electroconductive Smart Ink” din Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Electrochimie și Materie Condensată și Universitatea Politehnica din Timișoara în cadrul programului “Innovation Labs 2021”.

 

e-ink este sintetizată cu compoziții variabile în funcție de domeniul de aplicație și are la bază materiale brevetate ce permit sudarea la temperaturi mai mici de 232 ºC și respectiv 157 ºC a nanofirelor de argint funcționalizate cu nanoparticule de staniu sau indiu. Produsul, având vâscozitate mai mică de 5 cP la temperatura camerei, este ambalat în recipiente de sticlă având volume de 2 și respective 4 mL. După evaporarea mediului de dispersie, rezistența la coroziune în condiții ambientale a firelor nefuncționalizate este semnificativ mai bună decât a celor funcționalizate, care trebuie protejate cu un strat de lac pulverizat ulterior.

 

 

 

Domeniile de aplicare sunt diverse, această cerneală fiind OPTIMĂ pentru:

 

  • fabricarea straturilor electroconductoare și transparente pe suporturi flexibile; transmitanța stratului poate varia între 0 și 90% în funcție de rezistivitatea necesară a suprafeței;
  • fabricarea senzorilor de gaze; senzori pentru detecția hidrogenului sulfurat pe bază de nanofire metalice au fost fabricați de către noi;
  • fabricarea obiectelor cameleon având culoare ajustabilă cu ajutorul curentului electric;
  • fabricarea foliilor și suprafețelor radiante având temperatura de lucru cuprinsă între 20 si 70 ºC.

 

Cerneala poate fi utilizată și pentru: ecranări electromagnetice, descărcarea energiei statice, fabricarea suprafețelor bactericide, reparații ale aparaturii electronice etc.

 

Mai multe informații: e.conductive.inks@gmail.com

 

Galerie

Termoviziune
Termoviziune
Termoviziune
Echipamente
Echipamente
Echipamente

Evenimente

27 / sep
INCEMC la Noaptea Cercetatorilor Europeni 2019 Timișoara!...
Copyright © 2024 LERF TIMISOARA. Toate drepturile rezervate