Laboratorul de Energii Regenerabile - Fotovoltaic
LERFLERFLERF

Călin Lădașiu

Dr. Ing. Călin Ladasiu este inginer chimist și lucrează în Laboratorul de Energii Regenerabile-Fotovoltaic (LERF) din 2020.

Înainte de LERF a lucrat atât în industrie (ExxonMobil, Shell - Australia) cât și în mediu universitar (Australia, Germania, România). Are competențe în metode de analiză chimică – spectroscopie UV/VIS, infraroșu (FT-IR, DRIFT, PAS, ATR, micro-ATR, H-ATR), NMR, MALDI-TFO-MS, DIOS-MS, cromatografie – TLC, GC, HPLC, analiză termică TGA, DSC, dezvoltare metode analitice/validare. Are de asemenea experiență în fotocataliză – fotocatalizatori pe bază de dioxid de titan pentru purificat apă, fotocatalizatori pe baza de perovskite stratificate Dion-Jacobson pentru producerea fotocatalitică de hidrogen.

În anii de doctorat (University of South Australia, Australia) a studiat mecanismul de degradare a polietilen tereftalatului (PET) în timpul prelucrării la cald și a sintetizat și investigat noi tipuri de stabilizatori pentru material. În timpul post-doctoratului (Justus Liebig University, Giessen, Germania) a studiat fotocatalizatori pe bază de perovskite stratificate Dion-Jacobson pentru producerea fotocatalitica de hidrogen – water splitting.

Contact

Tel. 0746831124

Email. calinlad@hotmail.com

 

Galerie

Echipamente
Echipamente
Echipamente
Diplome și medalii
Diplome și medalii
Diplome și medalii

Evenimente

27 / sep
INCEMC la Noaptea Cercetatorilor Europeni 2019 Timișoara!...
Copyright © 2024 LERF TIMISOARA. Toate drepturile rezervate