Laboratorul de Energii Regenerabile - Fotovoltaic
LERFLERFLERF

Radu Bănică

Radu Bănică

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Brevete:

 

1. Instalație pentru sinteza materialelor nanocristaline

 

(Chiriță Mihăilă Ion Marius, Bănică Radu, Gurgu Radu, Ursu Daniel Horațiu, Grozescu Ioan)

 

2. Procedeu de sinteză a microparticulelor de carbonat de fier (FeCO3) prin descompunerea hidrotermală a complexului Fe-EDTA

 

(Chiriță Mihăilă Ion Marius, Bănică Radu, Grozescu Ioan)

 

3. Procedeu de sinteză de nanoparticule de hematită

 

(Chiriță Mihăilă Ion Marius, Bănică Radu, Dabici Anamaria, Grozescu Ioan)

 

4. Procedeu de sinteză a fotocatalizatorilor activi în vizibil de tip PdS/CdxZn1-xS utilizând precursori cu puritate scăzută

 

(Bănică Radu, Ursu Daniel, Moșoarcă Cristina, Racu Andrei, Linul Petrică, Nyari Terezia, Svera Paula, Pascariu Mihai-Cosmin, Negrea Petru, Sasca Viorel Zoltan, Hedeș Alexandru)

 

 

Expertiză în caracterizare fizico-chimică: SEM-EDS, spectroscopie UV-VIZ-NIR, fotocataliză, analiză chimică calitativă și cantitativă și mai puțin în XRD, porozimetrie (BET), voltametrie ciclică și cromatografie de gaze.

 

Experiență în sinteză chimică: hidrotermal clasic și activat cu microunde, tratamente termice diverse în mediu inert și in mediu controlat, fabricarea de filme subțiri prin metoda „Meyer rod‟ și spray-piroliză.

 

Experiență în fabricare de sisteme complexe: celule solare, fotoreactoare cu funcționare în lumină monocromatică și policromatică, celule electrochimice de flux utilizând mediu inert și iradierea electrodului de lucru, reactoare de sinteză „solid-state‟ în câmp de microunde, măști de protecție cu filtre HEPA, experiență moderată în utilizare strung, freză și echipamente de debitare.

 

 

Între anii 2018-2020, dr. Radu Bănică  a studiat, în cadrul contractului PCCDI 42/2018, obținerea structurilor tridimensionale pe bază de grafen, oxid de grafen și a nanostructurilor tridimensionale pe bază de nanofire de argint, utilizate în construcția senzorilor. A fabricat, de asemenea, două tipuri de noi liofilizatoare, dintre care unul este aflat in etapa de brevetare și a fabricat aerogeluri utilizând aceste noi aparate. De asemenea, în cadrul epidemiei de coronavirus, a desfășurat activități de concepere și de fabricare a echipamentelor de protecție individuală și a determinării eficienței acestora.

 

 

Contact

 

Telefon: 0721 168 275

 

Email: radu.banica@yahoo.com

 

Galerie

Arad 3
Arad 5
LERF_researchers_Innovation_Regional_Fair_2015_Arad_RO_1
Arad 1
Arad 4
Arad 2
Photoreactor_Sun_Tracking_LERF_Timisoara_RO_1
Photoreactor_Sun_Tracking_LERF_Timisoara_RO_2
ICER Timișoara 1
ICER Timișoara 2
Nokia Timișoara 2
Nokia Timișoara 1

Galerie

Diplome și medalii
Diplome și medalii
Diplome și medalii
Echipamente
Echipamente
Echipamente

Evenimente

27 / sep
INCEMC la Noaptea Cercetatorilor Europeni 2019 Timișoara!...
Copyright © 2023 LERF TIMISOARA. Toate drepturile rezervate